CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ
Novinky Kurzy a školení Odborná literatura Košík 

.: Najdi text:

Portál provozuje:
i-servis.cz
redakční a publikační systémy

Sluneční 1400/1
747 14 Ludgeřovice

IČ: 70018111
DIČ: CZ6808140790
info@i-servis.cz


Zásilkový prodej literatury zajišťuje:
Ivo Bílek
Ludmilina 995/32
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

IČ: 48790109
DIČ: CZ6305020315

tel: 773 092 150
de-bilek@de-bilek.cz
 
 
2016

Právo

Ochrana osobních údajů v kontextu judikatury Soudního dvora EU, výkladových pokynů a stanovisek

autor: Andrea Pokorná, Helena Dvořáková , vydal: Wolters Kluwer, červen 2020, 352 stran

Publikace poskytuje přehled zásadní judikatury SDEU a ESLP, která bude relevantní pro soudní výklad nařízení GDPR i zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.

Nařízení o ochraně osobních údajů označované jako GDPR změnilo právní rámec regulace osobních údajů ve všech členských státech. Vzhledem k tomu, že nařízení obsahuje spíše obecněji formulovaná ustanovení, bude při jeho aplikaci hrát nezastupitelnou roli Soudní dvůr Evropské unie, jehož úkolem je sjednocování výkladu unijních pravidel. Již v současné době lze při výkladu některých pravidel nařízení vycházet z judikatury vydané tímto vrcholným orgánem unijní justice, vztahující se k dřívější právní úpravě (směrnici 95/46/ES), a rovněž Evropským soudem pro lidská práva, o kterou se evropský zákonodárce opíral při tvorbě GDPR. Publikace se zaměřuje právě na tuto judikaturu, která je velmi důležitá pro správné pochopení stanovených pravidel v právní praxi.

Kniha dále podrobně rozebírá pokyny a výkladová stanoviska k uvedené předchozí směrnici vydávaná pracovní skupinou WP29 jako nezávislým evropským poradním orgánem, jež sloužila pro konkrétní oblasti nařízení také jako inspirační zdroj, a nově Evropským sborem pro ochranu osobních údajů již k samotnému nařízení.

Struktura publikace logicky kopíruje systematiku nařízení. Jednotlivé kapitoly jsou rozděleny tak, aby byl podán přehledný a ucelený výklad o základních pojmech souvisejících se zpracováním osobních údajů, o systematice a působnosti nařízení, zásadách zpracování, na nichž je nařízení postaveno, o právních titulech zpracování osobních údajů, právech subjektů údajů a povinnostech správce odpovědného za zpracování či jím pověřeného zpracovatele. Samostatné kapitoly jsou věnovány zvláštním pravidlům ochrany a situacím zpracování, pro něž platí určitá specifika.

Kniha je určená zejména pro soudce, justiční čekatele a asistenty soudců, ale ocení ji jistě také advokáti specializující se na ochranu osobních údajů i samotní správci a pověřenci pro ochranu osobních údajů.

Katalogové číslo: 9788075983091
Cena: 899,00 Kč včetně 10% DPH
Závazně objednávám na dobírku:  

Doporučujeme

Příprava na přijímací zkoušky Internetové kurzy, které Vás připraví na přijímací zkoušky na vysoké i střední školy.

Půjčovny lešení
Největší síť půjčoven lešení v ČR za nejnižší ceny

Studium v zahraničí
Studentský informační server Palice duté

Řešení TSP
Bezplatný e-mailový seminář - příprava na testy studijních předpokladů MU
Testy studijních předpokladů, diskuse o přijímačkách na MUNI v Brně

e-MATEMATIKA.cz
Nesnesitelně snadná matematika 

sponzoring.cz

Jediný český portál, kde můžete svůj projekt nabídnout sponzorům.
Studentský web
HyperStudent.cz

Novinky na váš e-mail

Chcete být pravidelně informováni o nových titulech odborné literatury? Zajímají Vás jen konkrétní oblasti? Přihlaste se k bezplatnému odběru našeho zpravodaje. Získáte kompletní přehled o novinkách v nabídce všech nakladatelství v ČR.

Máte zájem o spolupráci?

Portál centrumvzdelavani.cz je otevřeným projektem pro zprostředkování vzdělávacích akcí ze všech oborů z celé ČR.

Pokud chcete, aby na tomto portálu byly prezentovány i vzdělávací akce z vaší nabídky, kontaktujte nás prosím na adrese info@i-servis.cz, nebo telefonicky na čísle 776 661 580.

Novinky v obsahu

Nejčtenější

Chcete si zlepšit svoji paměť?
27.8.2006, přečteno 17510 x
Novinky na váš e-mail
30.5.2004, přečteno 14304 x
Jak si otevřít dveře ke klientovi?
22.2.2007, přečteno 12229 x
Intuitivní marketing
16.1.2007, přečteno 11665 x
Svět informatiky kolem nás
7.12.2006, přečteno 11151 x
Jak připravovat reklamu
10.4.2007, přečteno 11127 x
  Zaváháte někdy při účtování? Zvládáte neustálé změny? Bojíte se chyb? Potřebujete poradit?